το-φεκ-διορισμού-σε-οτα-για-πληγέντες-τ-931556
ΔΗΜΟΣΙΟ | 08.10.2021 | 08:45

Το ΦΕΚ διορισμού σε ΟΤΑ για πληγέντες των πυρκαγιών (έγγραφο)

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με το δικαίωμα διορισμού σε ΟΤΑ για πληγέντες των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, η προβλέπει τα εξής:

« Καθορίζουμε ως δικαιούχους διορισμού

στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα της παρ.1 αρ.2 του ν.4765/2021, εκτός των εταιρειών του Κεφαλαίου Β’ του ν.3429/2005, τα άτομα τα οποία υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών του Ιουλίου / Αυγούστου 2021. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στη σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους. »

Η αίτηση διορισμού υποβάλλεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 5 ετών από την ημερομηνία εισαγωγής για νοσηλεία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή από την ημερομηνία συμπλήρωσης του κατωτάτου ορίου ηλικίας για διορισμό ή από την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του αιτούντος.