Το Δημόσιο κατά της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Το Δημόσιο κατά της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα

Σήμερα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, η έφεση που έχει ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να μην καταβληθεί το ποσό των 490 χιλιάδων στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια χτυπήθηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Η οικογένεια του Μάριου τον Απρίλιο του 2018 κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης. Στην αγωγή επέρριπτε ευθύνες στο Δημόσιο για τη μη αποτελεσματική πάταξη της εγκληματικότητας και της παράνομης οπλοκατοχής- οπλοχρησίας στην περιοχή από τα αστυνομικά όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄αριθμόν Α1465/2020 απόφαση, τους δικαίωσε και τους επιδίκασε 130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς του Μάριου, 80.000 ευρώ στην αδερφή του και 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από δύο γιαγιάδες και ένα παππού.

Οι γονείς του άτυχου μαθητή μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά είχαν απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, υποβάλλοντας αίτηση ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.

Ζητούσαν από το Δημόσιο να αποσύρει την έφεση και εκείνοι να παραιτηθούν από την καταβολή των τόκων και επιπλέον ένα 10% του συνολικού ποσού που επιδικάστηκε. Τελικά τα μέλη του ΝΣΚ με οριακή πλειοψηφία απέρριψαν το αίτημα και έτσι η υπόθεση οδηγείται εκ νέου στις δικαστικές αίθουσες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!