Συμβασιούχοι: Μειώνεται ο αριθμός, οι δήμαρχοι φωνάζουν αλλά ο Πέτσας δηλώνει ικανοποιήμενος
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Συμβασιούχοι: Μειώνεται ο αριθμός, οι δήμαρχοι φωνάζουν αλλά ο Πέτσας δηλώνει ικανοποιημένος

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο έτσι όπως τον παρουσίασε ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρότι ουσιαστικά οδηγεί σε συρρίκνωση τόσο του αριθμού των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων όσο κυρίως των συμβασιούχων.

Ο κ. Πέτσας παρότι για το θέμα της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% έχουν αντιδράσει έντονα οι δήμαρχοι ισχυρίστηκε ότι είναι «γενναίος ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το 2022» και υποστήριξε ότι για τους «ΟΤΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός, ότι έχουμε περίπου 11.000 προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό μας».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Για πρώτη φορά, μιλάμε για τον προγραμματισμό προσλήψεων σε τόσο μεγάλη έκταση, που αφορά και τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το έκτακτο δηλαδή προσωπικό. Για το θέμα αυτό, έγινε αναλυτική παρουσίαση, χθες, από τον κ. Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για προσλήψεις σε όλα τα Υπουργεία, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για τον προγραμματισμό των 15.000 προσλήψεων.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι διαδικασίες πλήρους διαφάνειας που όλοι ξέρουμε και οι οποίες ακολουθούνται μέσω του ΑΣΕΠ, είναι δυστυχώς χρονοβόρες και, ως εκ τούτου, υπάρχει ήδη μία καθυστέρηση εγκεκριμένων προσλήψεων –πάνω από 20.000 τον αριθμό– από τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά στο ερώτημά σας για την Αστυνομία, φυσικά θα υπάρχουν προσλήψεις και στην Αστυνομία. Θα υπάρχει, επίσης, και μία ευελιξία για τις νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα για το νεοσύστατο Υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας. Για, δε, τους ΟΤΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός, ότι έχουμε περίπου 11.000 προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό μας.

Μιλάμε, δηλαδή, για έναν γενναίο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2022. Όμως, η πραγματική ομαλοποίηση στις προσλήψεις στο Δημόσιο, θα εξασφαλιστεί μέσω του ετήσιου διαγωνισμού, ο οποίος αποτελεί μία σημαντική τομή με πλήρη διαφάνεια και τον οποίο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε, τον Σεπτέμβριο του 2022».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!