«Καθημερινή» για μπόνους στο Δημόσιο: Όχι (ξανά) πελατειακά επιδόματα (εικόνα)

"Καθημερινή" για μπόνους στο Δημόσιο: Όχι (ξανά) πελατειακά επιδόματα (εικόνα)

Tη συγκρότηση ενός μηχανισμού επιβράβευσης, την οποία τοποθέτησε χρονικά στα τέλη του τρέχοντος έτους προκειμένου, όπως είπε, «να ανατραπεί η κουλτούρα εξισωτισμού που εγκαθιδρύθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Δημόσια Διοίκηση, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.  Αποσαφήνισε μάλιστα ότι «το όφελος για τους παραγωγικούς υπαλλήλους θα είναι πρωτίστως οικονομικό».

Τον Ιούλιο η μελέτη

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για το «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της μελέτης την 30η Ιουλίου 2021.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία του υπουργού έγινε στην παρουσίαση του σχεδίου αναβάθμισης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου τα στελέχη της να ανταπεξέλθουν στις νέες υψηλές απαιτήσεις της. Κι αυτό γιατί, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η ταχύτερη εξέλιξη των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ στο Δημόσιο, ώστε να στελεχώσουν τις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας σε σύντομο χρόνο.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, θα έχει ως αφετηρία βελτίωση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, που θα προέλθει μέσα από το «πάντρεμα» της τεχνογνωσίας της Δημόσιας Διοίκησης με τη νοοτροπία του ιδιωτικού τομέα.

Ωστόσο, σήμερα, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο κύριο άρθρο της αναφέρεται σε αυτή την πρωτοβουλία, όχι όμως με τα καλύτερα σχόλια. Δείτε τι γράφει:

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, BONUS, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]