Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ: Φοβόμαστε περικοπές στα ΒΑΕ (ηχητικό)

Σχέδιο της κυβέρνηση για περικοπές των ΒΑΕ σε μια σειρά από κατηγορίες επαγγελμάτων του δημοσίου  τομέα, βρίσκεται προ των πυλών όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» και την εκπομπή aftodioikisi.gr με το δημοσιογράφο Χρίστο Βούζα.

«Αυτή τη στιγμή για τα ΒΑΕ προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσό πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μειωθεί αυτό το ποσό στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε θα γίνουν μεγάλες περικοπές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να εξεταστούν από κοινού οι ειδικότητες που πιθανά θα βγουν εκτός των ΒΑΕ αλλά και εκείνες οι νέες που πρέπει να ενταχθούν.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μάλιστα ανέφερε ότι η  κυβέρνηση σχεδιάζει να κόψει πολλές επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και να υποβιβάσει άλλες από την ανώτερη κλίμακα των 150 ευρώ σε αυτή των 75 ευρώ.

«Εμείς ζητάμε να υπάρξει μια αξιοκρατική διαδικασία ώστε να μην θιγούν κρίσιμες κατηγορίες εργαζομένων αλλά και να να παραμείνει η ασφαλιστική δικλείδα, ώστε οι δικαιούχοι των ΒΑΕ να βγαίνουν πέντε μήνες νωρίτερα στην σύνταξη στα 62 χρόνια».

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΒΑΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!