Πώς και σε ποιους ΑΣΕΠίτες αναγνωρίζεται χρόνος υπηρεσίας

Με τις διατάξεις του νόμου για την κινητικότητα αναγνωρίζεται στους επιλαχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 1995, οι οποίοι διορίστηκαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 22 του άρθρου 20 του ν. 2738/1999 (Α’ 180) σε κενές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις φορέων του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη το χρονικό διάστημα από 1η-1-1997 ή από την ημερομηνία που διορίστηκε στον ίδιο φορέα ο τελευταίος επιτυχών του ίδιου διαγωνισμού, έως την ημερομηνία διορισμού τους.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρεται ότι Βάσει των προαναφερομένων διατάξεων οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού καλούνται να προβούν αυτεπαγγέλτως στις περαιτέρω απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την βαθμολογική και μισθολογική αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας των υπαλλήλων αυτών.

Διευκρινίζεται εν προκειμένω ότι η νέα κατάταξη των υπαλλήλων θα γίνει με ημερομηνία αναφοράς την 2α/12/2016, ημερομηνία δημοσίευσης και έναρξης ισχύος των σχετικών διατάξεων του αρ. 28 του ν. 4440/2016.

Για τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις του αρ. 28 του ν. 4440/2016 ενέργειες της Διοίκησης, δεν απαιτείται προηγούμενη αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.

Περαιτέρω, οι διευθύνσεις διοικητικού/προσωπικού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ιδίως στην περίπτωση που το ίδιο ή μέρος του χρονικού διαστήματος που αναγνωρίζεται βάσει των διατάξεων αυτών έχει ήδη ή πρόκειται να αναγνωριστεί για βαθμολογική εξέλιξη κατ ΄ εφαρμογή άλλων διατάξεων (π.χ. Π.Δ. 69/2016), δεδομένου ότι δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός υπηρεσίας που αφορά στο ίδιο χρονικό διάστημα για βαθμολογική εξέλιξη και ο προσπορισμός ταυτόσημων πλεονεκτημάτων εν προκειμένω για τον ίδιο σκοπό, ήτοι τη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!