Πολυνομοσχέδιο -Κινητικότητα: Τι αλλάζει στη μισθοδοσία των μετατασσόμενων υπαλλήλων

  • Απο stergios
  • 9 Ιουνίου 2018 - 09:35
  • Comments Off

Με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων (άρθρο 119) παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών, για λόγους απλοποίησης και ταχύτερης ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ευελιξία στον τρόπο κάλυψης των δαπανών μισθοδοσίας των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή αποσπώνται από φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης, η μισθοδοσία των οποίων είτε βαρύνει άμεσα τους φορείς του τακτικού προϋπολογισμού είτε τους προϋπολογισμούς των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

«Με την προτεινόμενη διαδικασία για την ανακατανομή και διάθεση των πιστώσεων διασφαλίζεται η δημοσιονομική ουδετερότητα στον προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης. Επιπλέον, οι σχετικές μεταβολές γίνονται εντός των ανώτατων ορίων δαπανών, όπως έχουν περιληφθεί στο εκάστοτε ισχύον Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

Αναλυτικότερα η διάταξη :

Άρθρο 119

Τροποποίηση άρθρων 15 και 19 ν. 4440/2016

Με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών, για λόγους απλοποίησης και ταχύτερης ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ευελιξία στον τρόπο κάλυψης των δαπανών μισθοδοσίας των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή αποσπώνται από φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης, η μισθοδοσία των οποίων είτε βαρύνει άμεσα τους φορείς του τακτικού προϋπολογισμού είτε τους προϋπολογισμούς των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Με την προτεινόμενη διαδικασία για την ανακατανομή και διάθεση των πιστώσεων διασφαλίζεται η δημοσιονομική ουδετερότητα στον προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης. Επιπλέον, οι σχετικές μεταβολές γίνονται εντός των ανώτατων ορίων δαπανών, όπως έχουν περιληφθεί στο εκάστοτε ισχύον Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

 

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr :

Δημόσιο -Πολυνομοσχέδιο -Αξιολόγηση: Τι φέρνει διάταξη για υποψηφίους προϊσταμένους

Πολυνομοσχέδιο: Σε έναν λογαριασμό όλα τα ταμειακά διαθέσιμα Δημοσίου-ΟΤΑ

Πολυνομοσχέδιο: Τι αλλάζει για ΟΤΑ και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Πολυνομοσχέδιο: Αλλαγές στη διαδικασία προσφυγής στη διαιτησία για συλλογικές εργατικές διαφορές

Πολυνομοσχέδιο: Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στον ΚΦΔ

Πολυνομοσχέδιο: Καταργείται η προπληρωμή για τα γυαλιά οράσεως –Πώς θα τα παίρνετε

Πολυνομοσχέδιο: Επίσπευση της επανάληψης άκαρπων πλειστηριασμών & διευκόλυνση της επαναδραστηριοποίησης πτωχευμένων επιχειρηματιών

Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπει για οικονομία και ανάπτυξη

Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπουν διατάξεις του υπ. Περιβάλλοντος

Πολυνομοσχέδιο: Οι αλλαγές σε εξωδικαστικό -νόμο Κατσέλη

 

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!