ΠΟΓΕΔΥ: Τι απαντά για τους «υψηλούς» μισθούς των Γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων

Απάντηση για τους «υψηλούς» μισθούς των Γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν κατά την τελευταία έρευνα για τους μισθούς του δημοσίου, δίνει με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΓΕΔΥ, σημειώνει:

Με αφορμή κάποια δεικτικά σχόλια ελάχιστων ΜΜΕ (ύστερα από την έρευνα που αφορά τα στοιχεία των μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου) που παρουσιάζουν ως ευνοούμενους και κροίσους τους Γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους προς αποκατάσταση της σκληρής πραγματικότητας αναφέρουμε τα εξής:

Είναι γνωστό σε όλους:

1.Οι ήδη υπηρετούντες Γεωτεχνικοί και στα τρία επίπεδα Διοίκησης καλύπτουν μόλις το 50% των ήδη δημοσιευμένων μνημονιακών Οργανογραμμάτων (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού).

2.Η αναλογία των θέσεων ευθύνης δεν εξάγετε από τους υπηρετούντες αλλά από το σύνολο των οργανικών θέσεων (άρα δεν ισχύει ότι ο ένας στους 2,8 παίρνει θέση ευθύνης, άραγε γιατί όχι στους τρεις).

3.Αποδοχές είναι ο μισθός και όχι να προσθέτουμε σε αυτόν επιδόματα ευθύνης – απασχόλησης εκτός ωραρίου – εκτός έδρας κ.λ.π. διότι αυτά έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, αντικείμενο και δεν αφορούν το σύνολο των Γεωτεχνικών.

4.Είναι τόσα τα αντικείμενα που ασχολείται κάθε Γεωτεχνικός και έχουν να κάνουν με το αυτονόητο δηλαδή πτυχίο – αντικείμενο – συνάφεια που ακόμα και οι «θεσμοί» μας θεωρούν ιεραπόστολους (άρα δεν μας χαϊδεύουν) εξάλλου είναι παγκοσμίως γνωστό τόσο η καταδίκη της Ελλάδας για έλλειψη Γεωτεχνικού προσωπικού (Κτηνίατροι) αλλά και τα χρυσά μετάλλια που έχουν απονείμει παγκόσμιοι Οργανισμοί για την αποτελεσματικότητα της εργασίας των Γεωτεχνικών.

Για άλλη μια φορά κάποιοι βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

Η αλήθεια μπορεί να είναι σκληρή αλλά είναι μία.

Χωρίς Γεωτεχνικούς ούτε αειφόρος ανάπτυξη, ούτε προστασία καταναλωτή ούτε οικονομική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει διότι οι Γεωτεχνικοί μπορούν και ξέρουν να ασκήσουν και μη

Γεωτεχνικά αντικείμενα.

Οι μη Γεωτεχνικοί ούτε μπορούν ούτε ξέρουν να ασκήσουν το Γεωτεχνικό επάγγελμα».

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΙΣΘΟΙ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΠΟΓΕΔΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!