Categories: Δημόσιο

Πελώνη: Τι είπε για τον πρώτο υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο

Πελώνη: Τι είπε για τον πρώτο υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο

«Προφανώς αφορά επιχειρησιακούς λόγους. Αυτό είναι σαφές. Οι ΕΜΑΚ είναι ομάδες πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από την ομάδα. Οι ΕΜΑΚ, επίσης, συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Μπορεί να χρειαστεί να βρεθούν ανά πάσα στιγμή κάπου και είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχεια μιας κρίσιμης υπηρεσίας  του Κράτους»

Με αυτό τον τρόπο απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο ερώτημα  (Σκάι) για τον πρώτο, επί της ουσίας υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο.

Είναι βέβαιο ότι το μοντέλο της ΕΜΑΚ θα αποτελέσει οδηγό για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο, μια συζήτηση που έχει ανοίξει για τα καλά.

Θα δίνεται, λοιπόν,  όπως όλα δείχνουν, «η δυνατότητα να μετατεθούν αλλού όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και να μεταφερθούν στη θέση τους άλλοι που έχουν εμβολιαστεί».

Γιατί δεν είναι μόνο οι ομάδες των ΕΜΑΚ μια κρίσιμη παράμετρος για την λειτουργία του κράτους.

Είναι και το υγειονομικό προσωπικό.

Είναι σχεδόν προεξοφλημένο ότι από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους υγειονομικούς, όπως έχει γίνει ήδη στην Ιταλία.

«Πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας», ίχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί και πέρα το δημόσιο δεν εξαντλείται μόνο στα ΕΜΑΚ και τα νοσοκομεία.

Εικόνα αποκλιμάκωσης αλλά όχι εφησυχασμός

Η κυρία Πελώνη σε ότι αφορά την πανδημία τόνισε ότι «υπάρχει μία εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. Αυτή, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε»  και τόνισε ότι προς την κατεύθυνση αυτή «εντείναμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε διαρκώς» καθώς υπάρχει τάση χαλάρωσης.

Για το ενδεχόμενο τοπικών lockdowns είπε ότι «αν υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, θα εξετάσουμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν. Σε ό,τι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς, θα επαναλάβω ότι ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο όπλο απέναντι στον ιό»

Για τους εμβολιασμούς στα νησιά τόνισε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 40 νησιά και βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλα 29»

Comments are closed.


Recent Posts

Mετάθεση του συνεδρίου της ΝΔ λόγω πανδημίας – Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα, εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της ΝΔ για το…

11 λεπτά ago

AΣΕΠ: Προσλήψεις 159 συμβασιούχων σε ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Νέες προσλήψεις θα γίνουν σε ΟΤΑ το επόμενο διάστημα. Ζητούνται υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΔΕ, ΥΕ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για…

46 λεπτά ago

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τη «μετάλλαξη Omicron»

Στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, αναφέρεται με ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος,…

56 λεπτά ago

Γιατί έφτασε στο σημείο να διεκδικεί χρήματα από τον γιατρό της μητέρας της επειδή γεννήθηκε

Η 20 ετών Evie Toombs με δισχιδή ράχη μηνύει τον πρώην γιατρό της μητέρας της, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων για…

1 ώρα ago

Το «Δις Εξαμαρτείν» μας είχε μάθει την Μποτσουάνα

Η αγαπημένη σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου που προβαλλόταν από το 1993-1996 είχε αναφερθεί στην Μποτσουάνα. Η Μποτσουάνα έχει μπει για τα καλά στην…

1 ώρα ago

Το κρύο επιδεινώνει τα συμπτώματα των χρόνιων παθήσεων – Tι ισχύει

Το κρύο επιδεινώνει τα συμπτώματα των χρόνιων παθήσεων - Tι ισχύει Καθώς διανύουμε το χειμώνα καλό θα ήταν να γνωρίζουμε…

2 ώρες ago