Παιδεία -ΝΔ: «Αξιολόγηση παντού και για όλους»

  • Απο stergios
  • 17 Μαρτίου 2018 - 13:39
  • Comments Off

«Αξιολόγηση παντού και για όλους». Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας γενικά για την Δημόσια Διοίκηση επικαλείται και για την Παιδεία η αρμόδιας Τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκη Κεραμέως, ασκώντας με την δήλωσή της κριτική στο υπουργείο Παιδείας με αφορμή την διάταξη που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου και με την οποία καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα η δήλωση της τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας:

«Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το οποίο θα τοποθετηθούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν.

Η αξιολόγηση, όπως είχε προβλεφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα του 2013, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς, τον βασικό δηλαδή παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες.

Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ