Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης υπαλλήλων Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (ΦΕΚ)
Σάββατο
13
Αύγουστος
Back

Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης υπαλλήλων Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Επικρατείας για Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης υπαλλήλων Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (oAuth2.0.PA).

Ειδικότερα:

Διατίθεται η υπηρεσία αυθεντικοποίησης υπαλλήλων φορέων δημόσιας διοίκησης (oAuth2.0.PA) στα κάτωθι πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου:

  • Στο πληροφοριακό σύστημα Θυρίδα e-KEΠ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Στο πληροφοριακό σύστημα της πλατφόρμας επισκέψεων ΚΕΠ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Στο πληροφοριακό σύστημα του κέντρου εξυπηρέτησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ. • Στο πληροφοριακό σύστημα στην Ενιαία υπηρεσία υποστήριξης πολιτών support.services.gov.gr του e-ΕΦΚΑ.
  • Στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Διαχείριση ατομικών αιτημάτων ασφαλισμένων» του ΕΟΠΥΥ.

2. Η υπηρεσία διατίθεται για την είσοδο των υπαλλήλων τους στις ψηφιακές εφαρμογές κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 29810/23-10-2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Διαδικασία αυθεντικοποίησης υπαλλήλων του δημοσίου τομέα σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες» (Β’ 4798).

3. Η διάθεση διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) και σύμφωνα με το ισχύον Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!