ΥΠΕΣ-αξιολόγηση: Παράνομη «η απεργία της ΑΔΕΔΥ» -Η αγωγή Βορίδη-Σταϊκούρα, το “μπέρδεμα” & οι απαντήσεις

Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ (για την αξιολόγηση), μετά από αγωγή των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η ΑΔΕΔΥ βέβαια… είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου για να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών (σ.σ. και όχι για την αξιολόγηση)!!!

Τις τελευταίες ημέρες βέβαια, είναι γεγονός ότι είχε σηκώσει ψηλά και το θέμα της αξιολόγησης, έχοντας καταθέσει εξώδικο στα Υπουργεία και στους Φορείς του Δημοσίου για απεργία – αποχή από τη διαδικασία.

Ωστόσο, στην προκήρυξη της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση της Πέμπτης δεν αναφέρεται πουθενά το αίτημα της αξιολόγησης.

Παρόλα αυτά το ΥΠΕΣ… κάπου μπερδεύτηκε και σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Παράνομη κρίθηκε από  το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία – αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) με αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο”.

Η aftodioikisi.gr έχοντας απορίες επικοινώνησε με “πηγές” του ΥΠΕΣ που παραδέχτηκαν ότι έγινε εκ παραδρομής αναφορά στην κινητοποίηση της Πέμπτης και ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου αφορά την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση.

Όπως και να ‘χει,  η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της ΑΔΕΔΥ ειδικά για την αξιολόγηση, ήταν -σε πολλούς- αναμενόμενη, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ο Μ. Βορίδης είχε στραφεί ξεκάθαρα εναντίον τους για αυτή τους την στάση.

Σε νέα τοποθέτησή του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε:

«Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση».Η Κυβέρνησή μας έχει νομοθετήσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να ξεπεράσει παθογένειες δεκαετιών, προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα αξιολόγησης που όλοι ήταν άριστοι και δεν υπήρχε καμία διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων και διαδικασιών βελτίωσης του Δημοσίου.Ψηφίσαμε τον νόμο, μόνοι μας φυσικά, χωρίς τη στήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης. Εκδώσαμε ταχύτατα τη δευτερογενή νομοθεσία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας από 1/1/23 έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε το νέο σύστημα αξιολόγησης. Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια που κήρυξαν παράνομη την απεργία και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να διαμορφώσουμε συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύουμε ότι, στην προσπάθεια μας αυτή, συμπαραστάτες έχουμε και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ (σ.σ. και όχι για αξιολόγηση)

Θυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για το έγκλημα των Τεμπών.

Ζητά:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Και προσθέτει: “Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους”.

Οι αντιδράσεις για την αξιολόγηση

Τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο η ΑΔΕΔΥ είχε στείλει εξώδικο στα Υπουργεία και στους Φορείς του Δημοσίου για απεργία – αποχή από τη αξιολόγηση.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή, ανέφερε:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ στο… «μπέρδεμα»

«Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/03/23»

Σε απάντησή της για όσα προηγήθηκαν, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει:

Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά.

Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη.

Καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ.

Καλούμε όσα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες να ανασκευάσουν και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3!

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ακολούθησε «επανόρθωση» από πλευράς ΥΠΕΣ

Η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ:

“Παράνομη κρίθηκε από  το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απεργία – αποχή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο…” (σ.σ. αφαιρέθηκε η ημερομηνία κινητοποίησης)

Comments are closed.


Recent Posts

Σεξ: Ποια στάση προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι ακριβώς είναι το spork; Ίσως, το έχεις δει σε μορφή παιδικού μαχαιροπήρουνου, ίσως και…

50 λεπτά ago

“Πάγος” στην πρώτη συνάντηση Ανδρουλάκη – Καστανίδη μετά την κόντρα

Το βαρομετρικό χαμηλό που επικρατεί στις σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χάρη Καστανίδη επιβεβαιώθηκε…

59 λεπτά ago

Κρήτη: Αγνοούνται δύο νέοι που επέβαιναν σε λέμβο

Κρήτη: Συναγερμός έχει σημάνει για δυο νέους που χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου. Πρόκειται, σύμφωνα με το flashnews.gr,…

1 ώρα ago

Έγγραφο-ντοκουμέντο για τον παιδίατρο με τα 15 νεκρά παιδιά

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα έγγραφο-ντοκουμέντο και αφορά τον γιατρό που ερευνάται για τους θανάτους 15 παιδιών που είχε εγχειρήσει, καθώς…

1 ώρα ago

Ανδρουλάκης: Θα ξανά κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλη δημοκρατική παράταξη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης την Πολίχνη. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο…

1 ώρα ago

ΝΔ: Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι εξαφάνισε το φορολογικό του πρόγραμμα

Το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε το πρόγραμμά του μετά τις αντιφάσεις των στελεχών του για τη φορολογία, ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής…

1 ώρα ago