Πέμπτη
8
Ιούνιος
Back

Ολοκληρώθηκε ο 28ος Εισαγωγικός Διαγωνισμός της ΕΣΔΔΑ

Με απόλυτη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκη-σης το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 23, 24 και 25 Οκτωβρίου 2021.

Οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν στο Α’ Στάδιο του Διαγωνισμού το οποίο ήδη ενσωματώνει αλλαγές στο πλαίσιο της στρατηγικής που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην κατεύθυνση αναμόρφωσης της διαδικασίας εισόδου στη Σχολή. Στόχος αυτών των αλλαγών είναι η ανίχνευση της βέλτιστης διοικητικής και διαχειρι-στικής ικανότητας των υποψηφίων στελεχών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις νέες υψηλές απαιτήσεις μίας αναβαθμισμένης Δημόσιας Διοίκησης υπέρ της οποίας εργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συμμετέχοντες της πρώτης ημέρας ανήλθαν στους χίλιους πεντακόσιους έντεκα (1.511), της δεύτερης ημέρας στους χίλιους τετρακόσιους εξήντα έναν (1.461), ενώ της τρίτης ημέρας στους χίλιους τετρακόσιους εξήντα τέσσερις (1.464).

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού και Καποδιστρια-κού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πανεπιστη-μιούπολη και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).

Για τις ανάγκες του Διαγωνισμού χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 52 αίθουσες & αμφι-θέατρα, τα οποία είχαν οργανωθεί σε πέντε εξεταστικά κέντρα.

Κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, τηρήθηκαν όλοι οι όροι του υγειονομικού πρω-τοκόλλου κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγεί-ας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Επίσης, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μερίμνησε τόσο για την ασφαλή διεξαγωγή του Εισαγωγικού Διαγωνισμού, όσο και για την άρτια οργάνωση και το αδιάβλητο της διαδικασίας, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο κύρος και την αξιοπιστία του διαγω-νισμού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!