Κινητικότητα: Τι συμβαίνει με τις μετατάξεις από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές & τις Ευρωεκλογές

  • Απο stergios
  • 9 Μαΐου 2019 - 07:45
  • Comments Off
Με δύο… ταχύτητες θα κινηθούν οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις στην κινητικότητα. Το τοπίο ξεκαθαρίζεται με πρόσφατη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιγράφοντας το πλαίσιο που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές σε προεκλογικές περιόδους – εν προκειμένω για την Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους του «στενού» δημόσιου τομέα και των νομικών του προσώπων του Δημοσίου οι απαγορεύσεις για προσλήψεις και για κάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία ωστόσο διευκρινίζει ότι «δεν θα προωθούνται αιτήματα» για προσλήψεις ή υπηρεσιακές μεταβολές, «συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων απόσπασης ή μετάταξης υπαλλήλων» του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.
Αυτό σημαίνει ότι «παγώνει» η ολοκλήρωση των μετακινήσεων προς τους Δήμους, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Αντιθέτως, κανένα εμπόδιο δεν υφίσταται για τις μετακινήσεις από και προς φορείς του «στενού» δημοσίου τομέα, π.χ. ένα υπουργείο.
Καμία απαγόρευση δεν ισχύει για την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!