Κινητικότητα: Προεκλογικό «φρένο» στις μετακινήσεις -Ποιοι εξαιρούνται

  • Απο stergios
  • 10 Ιουνίου 2019 - 07:45
  • Comments Off

Ακόμη περισσότερη υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επιλέξει να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του β’ κύκλου κινητικότητας για το έτος 2018. Αν και για ένα σημαντικό κομμάτι των προς κάλυψη θέσεων έχουν υπάρξει αποφάσεις για το ποιος υποψήφιος θα επιλεγεί, η προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών «φρενάρει» και άλλο τις διαδικασίες.

Για μετατάξεις και αποσπάσεις του β’ κύκλου που βρίσκονταν εκκρεμότητα την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι θα προσφύγει στις κάλπες, υπήρχε η εκτίμηση ότι θα απαιτούσαν περίπου 2 μήνες για την υλοποίησή τους. Στην περίπτωση που χρειαστεί ένας μήνας (και κάτι… παραπάνω) από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, μπορεί να υπολογίσει κανείς ότι ένα καλό σενάριο είναι οι εν λόγω μετακινήσεις να ολοκληρωθούν στις αρχές του φθινοπώρου.

Απρόσκοπτα, πάντως, θα κυλήσουν οι διαδικασίες για μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και αφορούν μετατάξεις για αποδεδειγμένα ιδιαίτερους σοβαρούς λόγους υγείας και για συνυπηρέτηση συζύγων. Οι σχετικές εξαιρέσεις από την απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου προβλέφθηκαν με πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΕΔΩ).

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!