Κινητικότητα: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα του β’ κύκλου 2018

  • Απο stergios
  • 13 Δεκεμβρίου 2018 - 16:41
  • Comments Off

Προσήλωση στην τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο χρονοδιαγραμμάτων επιδεικνύει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τον δεύτερο κύκλο κινητικότητας του 2018, ο οποίος έχει συγκεντρώσει μαζικά αιτήματα τόσο από πλευράς δημοσίων υπαλλήλων που θέλουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, όσο και από πλευράς φορέων.

Με την οριοθέτηση της προθεσμίας για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των προς μετακίνηση υπαλλήλων μέχρι τις 28 Νοεμβρίου από τους φορείς προέλευσης, ακριβώς 15 ημέρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας για υποβολή των αιτημάτων των εργαζομένων στις 13 Νοεμβρίου, το υπουργείο δείχνει ότι αυτή τη φορά θα είναι πολύ αυστηρό ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, με στόχο να μην «ξεχειλώσουν» οι χρόνοι υλοποίησης των μετατάξεων και των αποσπάσεων του.

Έτσι, από τη στιγμή που ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους φορείς προέλευσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπολογίζουν περίπου 1,5 μήνα στη διάρκεια του οποίου θα αξιολογηθούν τα αιτήματα και τα προσόντα των υπαλλήλων από τις αρμόδιες επιτροπές και θα γίνονται οι συνεντεύξεις των υποψηφίων, χρονικό περιθώριο που για πολλούς εκτιμάται ότι θα φτάσει το δίμηνο -με δεδομένο ότι μεσολαβούν και οι αργίες των Χριστουγέννων- αλλά δεν θα το ξεπεράσει. Αυτό σημαίνει ότι περίπου στις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να μαθαίνουν ποιοι από τους αιτούντες γίνονται δεκτοί από τους φορείς υποδοχής για την μετακίνησή τους.

Με βάση τα παραπάνω, περίπου στον Μάρτιο του 2019 είναι ο στόχος να αρχίσουν να υλοποιούνται οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις του δεύτερου κύκλου του 2018.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!