Κινητικότητα: Ποια αλλαγή εξετάζεται για την επιτάχυνσή της

  • Απο stergios
  • 8 Νοεμβρίου 2018 - 12:57
  • Comments Off

Πρόσθετες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας εξετάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες του νέου συστήματος μετατάξεων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Στη Βασ. Σοφίας υπάρχει ικανοποίηση για τον τρόπο που «τρέχει» το σύστημα, κυρίως γιατί στον νέο κύκλο είναι μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των φορέων που ζητούν να ενισχυθούν σε προσωπικό, αλλά επίσης πολλές είναι και οι προσφερόμενες θέσεις. Ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός για τις καθυστερήσεις καταγράφονται στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει ο νόμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη εκκρεμούν προς υλοποίηση ορισμένες από τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις του 2017.

Μια αλλαγή που συζητούν τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορά την μείωση των κύκλων κινητικότητας, από τρεις που είναι σήμερα, σε δύο ετησίως. Η πρόταση αυτή βασίζεται στην άποψη ότι έτσι θα εξουδετερωθούν αλληλοεπικαλύψεις χρονοδιαγραμμάτων και θα μειωθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Ετσι, θα απελευθερωθεί από πιεστικές προθεσμίες όλο το σύστημα, ενώ από την άλλη δεν θα προστεθεί περισσότερος χρόνος αναμονής για τους ίδιους τους δημόσιους φορείς που θέλουν να αποκτήσουν πρόσθετο προσωπικό.

Πρόκειται για μια πρόταση που εξετάζεται σοβαρά στο υπουργείο, αλλά οι τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!