Κινητικότητα-«Κίτρινη» κάρτα Θεσμών: «Ξεχειλώνει» η διαδικασία με τροπολογία του ΥΠΔΑ

Προσπάθεια να επισπεύσει την διαδικασία κινητικότητας για την οποία πήρε «κίτρινη» κάρτα από τους θεσμούς, κάνει με TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε σε «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και τη Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας,» του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η διαδικασία της κινητικότητας «ξεχειλώνει» με την έννοια του ότι μειώνονται τα κριτήρια που απαιτούνται για έναν οργανισμό προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτή (σ.σ. δεν απαιτείται πλέον ως προϋπόθεση για την έκδοση Οργανισμών από φορείς  καθώς πολλοί από αυτούς, κυρίως ΝΠΔΔ όπως για παράδειγμα τα Πανεπιστήμια, δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία), ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα μετάταξης υπαλλήλου ακόμη κι αν ο φορέας δεν έχει αποστείλει τα σχετικά έγγραφα: Πρόκειται για μία προαναγγελθείσα από την ίδια την υπουργό ΔΑ διάταξη που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της αφορά κυρίως τους δήμους: «Οι υπηρεσίες δεν αφήνουν κάποιους να φύγουν (π.χ. σε έναν Δήμο μπορεί να θέλει να φύγει ένας και δε του δίνουν τα δικαιολογητικά). Για αυτές τις τεχνικές καθυστερήσεις των φορέων προέλευσης, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση», είχε δηλώσει η κ. Γεροβασίλη μετά τη συνάντησή της με τους θεσμούς. Συγκεριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι:

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΕΣΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, ΞΕΧΕΙΛΩΝΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!