Κινητικότητα: Ασφυκτικές προθεσμίες απειλούν να μπλοκάρουν μετατάξεις

  • Απο stergios
  • 5 Δεκεμβρίου 2019 - 07:48
  • Comments Off

Μία προβληματική διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που φέρνει αλλαγές στην κινητικότητα. Η προτεινόμενη διάταξη λειτουργεί ουσιαστικά ως… τιμωρία υπαλλήλων με πάγωμα της μετακίνησής τους, χωρίς αυτοί να φταίνε, αν με υπαιτιότητα του φορέα δεν ολοκληρώνεται στον απαιτούμενο χρόνο ο έλεγχος πλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μετακίνηση.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ο φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει την πλήρωση των προϋποθέσεων των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος, οι προϋποθέσεις αυτές ελέγχονται κατά τον χρόνο της αξιολόγησης των υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση κατά τον χρόνο έκδοσης της πράξης απόσπασης ή μετάταξης».

Με λίγα λόγια η παραπάνω διάταξη εμμέσως προσφέρει στους φορείς προέλευσης τη δυνατότητα να μπλοκάρουν κάθε μετακίνηση, καθώς αν δεν απαντήσουν σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων, καθυστερεί η μετακίνηση έως ότου αξιολογηθούν οι υποψήφιοι. Αντίθετα, προκειμένου να λύσει την κωλυσιεργία των φορέων, στο μέχρι σήμερα πλαίσιο ορίζεται ρητώς ότι σε περίπτωση που ο φορέας προέλευσης αρνηθεί να απαντήσει, τότε τεκμαίρεται ότι οι προϋποθέσεις πληρούνται.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!