ΡΟΗ
προηγ επομ

Κινητικότητα -Α΄ Κύκλος 2021: Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για 11.392 θέσεις

Λήγει σήμερα 22 Ιουνίου η προθεσμία που είχε θέσει το Υπουργείο Εσωτερικών στους ενδιαφερόμενους Υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση για μετάταξη / απόσπαση στον Α’ Κύκλο Κινητικότητας του 2021, που αφορά  11.392 θέσεις .

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έχει τεθεί με την Εγκύκλιο της 11ης Ιουνίου. Το Υπουργείο, σε ανακοίνωση στις 17η Ιουνίου ενημέρωσε ότι « η σχετική πλατφόρμα της Κινητικότητας έχει επικαιροποιηθεί με τις διαθέσιμες θέσεις των Φορέων, προς κάλυψη με μετάταξη ή απόσπαση στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου 2021 του ΕΣΚ, όπως αυτές εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας μετά και τη συνεδρίαση της 16 Ιουνίου ».

Κάθε ενδιαφερόμενος Υπάλληλος, που πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4440/2016, μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις προτίμησης για 10 συνολικά θέσεις έως και 3 Φορέων κατ` ανώτατο όριο.

H διαδικασία

Η είσοδος των ενδιαφερομένων υπαλλήλων στην εφαρμογή του Μητρώου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι πληκτρολογούν τους κωδικούς TAXISnet που ήδη διαθέτουν.

Κατόπιν, ο υπάλληλος επιλέγει «Εξουσιοδότηση» και μεταφέρεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, όπου μπορεί να δει τις διαθέσιμες θέσεις του τρέχοντος κύκλου κινητικότητας και να υποβάλει αίτηση για την θέση/σεις που τον ενδιαφέρουν για μετάταξη ή απόσπαση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το αρ. 42 του ν.4674/2020, οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για δέκα συνολικά θέσεις έως και τριών (3) φορέων κατ` ανώτατο όριο. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (Α΄ 75) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο υπάλληλος επιλέγοντας το πεδίο «Μετάβαση στις Θέσεις του Κύκλου Κινητικότητας» μπορεί να δει τις θέσεις που προκηρύσσονται στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Κινητικότητας 2021. Παρέχεται η δυνατότητα από την εφαρμογή αναζήτησης των θέσεων με κριτήρια:

 τον κωδικό της θέσης

 τον φορέα της θέσης

 την οργανική μονάδα της θέσης

 τη γεωγραφική θέση της μονάδας/θέσης (δήμο)

 τον τύπο μετακίνησης (μετάταξη/ απόσπαση)

 την εργασιακή σχέση

 την κατηγορία εκπαίδευσης

 τον κλάδο

 το γενικό περίγραμμα

Στη συνέχεια, μέσω της επιλογής «Νέα Αίτηση» μπορεί ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση για την πλήρωση μιας ή περισσοτέρων κενών θέσεων με μετάταξη ή/και προσωρινή κάλυψη αναγκών με απόσπαση. Η αίτηση υποβάλλεται μέσω κατάλληλα διαμορφωμένης ηλεκτρονικής φόρμας, όπου η εφαρμογή προσυμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία από την καρτέλα του υπαλλήλου, όπως αυτή τηρείται από την Διεύθυνση Προσωπικού του Φορέα του. Επιλέγοντας το πεδίο «Προσθήκη Θέσης» μπορεί να προστεθεί η θέση/θέσεις που επιθυμεί.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΕΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]