Καθορισμός προσώπων που ασκούν ή άσκησαν σημαντικό δημόσιο λειτούργημα (ΦΕΚ)

Καθορισμός προσώπων που ασκούν ή άσκησαν σημαντικό δημόσιο λειτούργημα (ΦΕΚ)

Τον καθορισμό καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προσώπων που ασκούν ή άσκησαν σημαντικό δημόσιο λειτούργημα και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων, περιλαμβάνει απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Αποφασίζουμε:

Α. Την κατάρτιση εθνικού καταλόγου, που περιλαμβάνει όσους ασκούν ή άσκησαν σημαντικό δημόσιο λειτούργημα στην Ελλάδα κατά την άσκηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, ως ακολούθως: α) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, β) ο Πρωθυπουργός, οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, γ) Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, δ) Αρχηγοί και οικονομικοί υπεύθυνοι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ε) Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, στ) Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ζ) Δικαστικοί λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η) ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Συμβουλίων της Τράπεζας της Ελλάδος, θ) Πρέσβεις, επιτετραμμένοι διπλωμάτες και πρόξενοι, ι) Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ια) Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Εκτελεστικοί Γραμματείς, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, μέλη Διοικητικών ή άλλων Συμβουλίων ή Επιτροπών, συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών τους, των πάσης φύσεως επιχειρήσεων οι οποίες ανήκουν στον Δημόσιο Τομέα, κατά τον ορισμό του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, ή εποπτεύονται από αυτόν, ή τους ασκείται από αυτόν διαχειριστικός, διοικητικός ή εποπτικός έλεγχος, ιβ) Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, Διευθυντές, Αναπληρωτές Διευθυντές και πρόσωπα που κατέχουν ισοδύναμη θέση σε Διεθνείς Οργανισμούς.

Β. Ο εθνικός κατάλογος σημαντικών δημόσιων λειτουργημάτων δεν συμπεριλαμβάνει ενδιάμεσες ή χαμηλές βαθμίδες της υπαλληλικής ιεραρχίας. Η ιδιότητα της άσκησης σημαντικού δημόσιου λειτουργήματος λαμβάνεται υπόψη για λόγους άσκησης ενισχυμένων μέτρων δέουσας επιμέλειας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός (1) έτους μετά την απώλεια της θέσης ή έως ότου κρίνεται από τα υπόχρεα πρόσωπα ότι ενέχονται λόγοι εφαρμογής τους.

Γ. Ο εθνικός κατάλογος σημαντικών δημόσιων λειτουργημάτων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και κοινοποιείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η επικαιροποίηση του εθνικού καταλόγου σημαντικών δημόσιων λειτουργημάτων λαμβάνει χώρα κατόπιν εκ νέου υποβολής σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Δείτε το ΦΕΚ:

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΕΚ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]