καθημερινή-κατά-δήμων-διατηρούν-αρχα-953039
ΔΗΜΟΣΙΟ | 24.02.2023 | 10:13

Καθημερινή κατά δήμων- Διατηρούν αρχαϊκές διαδικασίες για να δικαιολογούν θέσεις στο οργανόγραμμα

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Ελληνικού Δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων, περνάει η εφημερίδα Καθημερινή, με  «διπλό» χτύπημα στο σημερινό πρωτοσέλιδό της. Αρχικά, γράφει για «κράτος δυο ταχυτήτων» στοχοποιώντας καταστάσεις σε Δήμους, ενώ στο κύριο άρθρο της τα «βάζει» με τους δημοσίους υπαλλήλους, γενικότερα, κάνοντας λόγο για «αρχαϊκές διαδικασίες ώστε να δικαιολογούν ΚΑΠΟΙΟΙ θέσεις στο οργανόγραμμα!».

Αναλυτικά, στην πρώτη της σελίδα, σημειώνει:

«Κράτος δυο ταχυτήτων»

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην προσπάθεια να μειώσει τη γραφειοκρατία στις μεταβιβάσεις ακινήτων καταργεί την υποχρέωση των ενδιαφερομένων να προσκομίζουν βεβαίωση μη οφειλής φόρου δωρεάς – γονικής παροχής. Παράλληλα εξετάζει κι άλλα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που θα μπορούσαν να καταργηθούν. Ωστόσο, εάν κάποια τμήματα του κράτους δίνουν μάχη με τη γραφειοκρατία, υπάρχουν άλλα που την τροφοδοτούν και τη διαιωνίζουν. Για παράδειγμα, λίγοι δήμοι εκδίδουν βεβαίωση μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ηλεκτρονικά και σε λίγα λεπτά. Υπάρχουν δήμοι που καθυστερούν την έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ έως και δύο μήνες».

Και στο κύριο άρθρο της:

«Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους ήταν η πιο αισθητή αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών τα τελευταία χρόνια. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μεγάλοι κλάδοι του κράτους εξακολουθούν να κινούνται σε ρυθμούς αρχαϊκούς, ενώ πολλές διαδικασίες φαίνεταινα διατηρούνται μόνο για να δικαιολογούν κάποιοι τις θέσεις τους στο οργανόγραμμα. Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν».