Επιλογή Προϊσταμένων: Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις

  • Απο stergios
  • 18 Νοεμβρίου 2017 - 09:00
  • Comments Off

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων που θα θέσουν και ουσιαστικά σε εκκίνηση το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, έχει ξεκινήσει να μετράει στο δημόσιο τομέα. Παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί -οι οποίες έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των δανειστών, όπως εκφράστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων επαφών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς το νέο συστημά προϊσταμένων βρίσκεται μεταξύ των προαπαιτουμένων του μνημονίου- πηγές του υπουργείου επανέλαβαν στην aftodioikisi.gr ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν «οπωσδήποτε μέσα στο Νοέμβριο», δηλαδή μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν προκηρυχθεί 20 θέσεις γενικών διευθυντών, των λεγόμενων «οριζόντιων» για τις οποίες έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από περίπου 260 υποψήφιους.

Παράλληλα με τους γενικούς διευθυντές, εντός του Νοεμβρίου θα προκηρυχθούν και οι θέσεις για τους συνολικά 72 νέους διοικητικούς γραμματείς οι οποίοι θα επιλεγούν από το μητρώο στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Και αυτή η διαδικασία ξεκινάει με καθυστέρηση καθώς οι προκηρύξεις θα έπρεπε να έχουν εκδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επί του παρόντος, το μητρώο έχει δεχθεί 1.700 αιτήσεις, ενώ περίπου 2.000 βρίσκονται σε αναμονή.

Η επιλογή των νέων γραμματέων και των λοιπών επιτελικών στελεχών του Δημοσίου θα γίνεται έπειτα από εισήγηση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ). Πρόκειται για ανεξάρτητο όργανο το οποίο θα αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων και θα καλεί σε δομημένη συνέντευξη τους δέκα επικρατέστερους για κάθε θέση. Εν συνεχεία, θα εισηγείται στον αρμόδιο υπουργό τους τρεις επικρατέστερους. Στη διαδικασία θα μπορούν να συμμετάσχουν και ιδιώτες, ενώ ο διορισμός των νέων γραμματέων και των λοιπών επιτελικών στελεχών του Δημοσίου θα ολοκληρώνεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει έναν εκ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων.

Μετά τους γενικούς διευθυντές, η συνέχεια θα αφορά τις θέσεις διευθυντών και  τμηματαρχών. Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη εγκύκλιο του υπουργείου, η οποία αναφερόταν στην αξιολόγηση, αποτυπωνόταν το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των νέων προϊσταμένων :

  • Δεκέμβριος 2017: Επιλογή και τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών
  • Απρίλιος 2018: Επιλογή και τοποθέτηση νέων διευθυντών και, ταυτόχρονα, των τμηματαρχών.
ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΕΙΣΕΠ, ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΕΣΕΔ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!