δημόσιο-τρίτη-αξιολόγηση-δύο-οι-εκκρε-393348
ΔΗΜΟΣΙΟ | 18.01.2018 | 23:50

Δημόσιο-τρίτη αξιολόγηση: Δύο οι εκκρεμότητες -Τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη

Δύο είναι, σύμφωνα με πληγροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εκκρεμότητες για το Δημόσιο προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται για:

-Την προκήρυξη όλων των θέσεων των νέων Διοικητικών Γραμματέων των υπουργείων

-Την προκήρυξη όλων των θέσεων των Γενικών Διευθυντών των υπουργείων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην aftodioikisi.gr και οι δύο θα έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή, ώστε να ενημερωθούν τα τεχνικά κλιμάκια και να περιληφθούν στην έκθεση συμμόρφωσης που θα πάει στο Eurogroup. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ήδη τις τελευταίες ημέρες βγαίνουν σωρηδόν προκηρύξεις για τις θέσεις αυτές και έως την Παρασκευή το θέμα θα έχει κλείσει.

H τέταρτη αξιολόγηση

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο:

Η νέα προθεσμία για επιλογή Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων καθώς και Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων υπουργείων είναι η 30ή Ιουνίου 2018. Ενώ εντός τριμήνου από την τοποθέτηση των Διοικητικών και Τοεμακών Γραμματέων, δηλαδή, έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, παύονται από το καθήκοντα τους οι σημερινοί Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων.

Η αλλαγή των Γενικών Γραμματέων είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ έως τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν επιλεγεί Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές υπουργείων.

Στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης είναι επίσης:

-Η έκθεση προόδου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, με την επέκτασή της πλην των υπουργείων και σε άλλους φορείς όπως οι ΟΤΑ μέσω και της ηλεκτρονικής αξιολόγησης που έχει προαναγγείλει το ΥΠΔΑ.

-Η επέκταση της κινητικότητας σε περισσότερους φορείς.