Δημόσιο: Θεσμοθετείται η e-αξιολόγηση -Οι τέσσερις αλλαγές (τροπολογία)

Στην θέσπιση της e-αξιολόγησης που είχε προαναγγείλει προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την τροπολογία επέρχονται τέσσερις αλλαγές στην αξιολόγηση και συγκεκριμένα:

 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αλλαγή που έρχεται από τη μία να συνδεθεί με την ψηφιακή αναβάθμιση του δημοσίου, μεταρρύθμιση στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι κυβερνητικές προσπάθειες, αλλά και από την άλλη, εντάσσεται στις προσπάθειες του υπουργείου να βάλει τέλος στο χρονοβόρο των διαδικασιών αξιολόγησης, Όπως έχει γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμά της η aftodioikisi.gr,δεν επέρχεται καμία αλλαγή στο γενικότερο πλαίσιο με το οποίο αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αυτό που πρόκειται να αλλάξει, είναι τα πολυσέλιδα έντυπα της αξιολόγησης, τα οποία με τις προωθούμενες αλλαγές θα αποκτήσουν ψηφιακή μορφή και από δω και στο εξής θα αναρτώνται σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, πιθανόν στην apografi.gov.gr, όπως και η πλατφόρμα της κινητικότητας. Όλα αυτά θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στην αξιολόγηση του 2018, που αφορά την απόδοση των υπαλλήλων κατά το 2017.

Βέβαια, είναι προφανές ότι επιδιώκεται και να ξεπεραστούν «εμπλοκές» όπως αυτές που εμφανίστηκαν με την τελευταία αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΔΑ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, E-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!