Πέμπτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Δημόσιο: Στο ΦΕΚ η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας (ονόματα)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση σύσταση της 7μελούς Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που θα αναλάβει το συντονισμό της εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στο Δημόσιο. Πρόκειται για την συνέχεια της απόφασης της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη που είχε δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, αυτή τη φορά με τα ονόματα των μελών της Επιροπής.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται:

“Συνιστάται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία λαμβάνοντας υπόψη το ψηφιακό Οργανόγραμμα του άρθρου 16 συντονίζει και επιβλέπει την εφαρμογή του ΕΣΚ και αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων για την αναγκαιότητα διενέργειας αποσπάσεων λόγω σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών. Επίσης γνωμοδοτεί για την κατανομή των αιτούμενων υπαλλήλων για συνυπηρέτηση, για αιτήματα υπαλλήλων για απόσπαση ή μετάταξη για αποδεδειγμένα ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας, για την ανακατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες του Δημοσίου μετά από αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συγχώνευση φορέων ή μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φορέων και εν γένει για ζητήματα σχετικά με την πολιτική κινητικότητας και τη στελέχωση του Δημοσίου”.

Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας είναι επταμελής και αποτελείται από: α) έναν (1) Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ ως Πρόεδρο, που υποδεικνύεται από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. με τον αναπληρωτή του, β) ένα (1) μέλος του ΑΣΕΠ που υποδεικνύεται από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. με τον αναπληρωτή του, γ) έναν (1) Νομικό σύμβουλο του ΝΣΚ που ορίζεται από τον Πρόεδρο τoυ Ν.Σ.Κ. με τον αναπληρωτή του, δ) τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μέχρι τον ορισμό των Διοικητικών Γραμματέων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 38 του ν. 4456/2017, με αναπληρώτριά του την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ε) τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τον ορισμό των Διοικητικών Γραμματέων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 38 του ν. 4456/2017, με αναπληρωτή του τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης, στ) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αναπληρώτριά του την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, ζ) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, με αναπληρωτή του το Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου: α) ένας (1) εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. β) ένας (1) εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε.

ΦΕΚ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΟΝΟΜΑΤΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!