Δημόσιο: Πότε θα έχουν αλλάξει όλες οι θέσεις ευθύνης -Οι μήνες-«σταθμοί»

  • Απο stergios
  • 30 Δεκεμβρίου 2017 - 09:02
  • Comments Off

Εντός του 2018 θα έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου η ιεραρχία του δημοσίου, ακόμη και στις πιο νευραλγικές θέσεις, αυτές των γραμματέων των υπουργείων.

Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων εξελίσσεται ακόμη σε επίπεδο γενικών διευθυντών, οι οποίοι, σύμφωνα και με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα πρέπει να έχουν αναλάβει καθήκοντα έως τον Μάρτιο του 2018.

Την ίδια περίοδο, παράλληλα, θα πρέπει να έχει προκηρυχθεί η πρόσκληση για όλους τους διευθυντές και τους τμηματάρχες, οι οποίοι στη συνέχεια θα πρέπει να διοριστούν μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Τον ίδιο μήνα, σύμφωνα πάλι όπως έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους οι διορισμοί Διοικητικών, Αναπληρωτών Διοικητικών και (Ειδικών) Τομεακών Γραμματέων. Έχει προβλεφθεί μια περίοδος «συνύπαρξης» μεταξύ των νέων και των σημερινών (γενικών) γραμματέων των υπουργείου, στη διάρκεια ενός τριμήνου, περίπου μέχρι να ολοκληρωθεί το τρέχον δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Οι επιλογές θα γίνουν από μια «δεξαμενή» προσοντούχων υπαλλήλων που πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για την εγγραφή στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών αλλά και από την αγορά (σε ένα ποσοστό), σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]