δημόσιο-πειθαρχικά-στην-ώρα-τους-υπόσ-1040423
ΔΗΜΟΣΙΟ | 29.06.2022 | 12:15

Δημόσιο: Πειθαρχικά στην ώρα τους υπόσχεται ο Βορίδης – Ερχεται ηλεκτρονική παρακολούθηση

Την επίσπευση της διαδικασίας επιβολής πειθαρχικών ποινών στους δημοσίους υπαλλήλους που πέφτουν σε παραπτώματα, προσβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών μέσω ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησαν των υποθέσεων και των σχετικών ΕΔΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης πειθαρχικών υποθέσεων E-PEITHAXIKA. Μια εφαρμογή που θα δίνει την δυνατότητα εποπτείας και παρακολούθησης της πειθαρχικής έρευνας, την έκβαση των πειθαρχικών υποθέσεων σε όλα τα στάδια εξέλιξης, από την έναρξη της πειθαρχικής δίωξης εως και την έκδοση της απόφασης και την εκτέλεση της.

 

Στο μήνυμα του ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή των πειθαρχικών υποθέσεων  δεν υπήρχε στο ελληνικό δημόσιο, μας λύνει τα χέρια γιατί θα μας  δείχνει όλα τα στάδια της πειθαρχικής υπόθεσης από την αρχή  εως την έκβαση της. Τόσα χρόνια στο δημόσιο  δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία για τις ΕΔΕ με αποτέλεσμα να δημιουργείται και  δυσλειτουργία στα πειθαρχικά συμβούλια που κάτι τέτοιο θα εξαλειφθεί. Τόνισε, επίσης ότι η εφαρμογή είναι στον αέρα και σε αυτή την φάση γίνεται η εγγραφή από τους δημόσιους φορείς, της Α.Ε Δημοσίου και τις Ν.Π.Ι.Δ, θα αφορά τέλος όλο το προσωπικό του δημοσίου με εξαίρεση τα σώματα ασφαλείας. Δόθηκε, επίσης  το σύνθημα ότι δεν πρέπει να υπάρχει το αίσθημα ατιμωρησίας στους δημοσίους υπαλλήλους και το αίσθημα αδικίας.

Η εφαρμογή θα είναι πλήρης λειτουργική εώς τον Σεπτέμβριο όπου πρέπει να έχουν γραφτεί όλοι οι οργανισμοί  υποχρεωτικά. Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 183 φορείς, 23 πειθαρχικά συμβούλια και 344 χρήστες.