Δημόσιο: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους -Έρχονται και (έμμεσες) μειώσεις μισθών - Aftodioikisi.gr Δημόσιο: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους -Έρχονται και (έμμεσες) μειώσεις μισθών
Τετάρτη
30
Νοέμβριος
Back
Δημόσιο: Πότε μπαίνει τέλος στις αποσπάσεις για λόγους υγείας (νομοσχέδιο)

Δημόσιο: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους -Έρχονται και (έμμεσες) μειώσεις μισθών

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους πολίτες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση (σ.σ. η επιβεβαίωση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον υπουργό Υγείας).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης θα ανακοινώσει ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν τις πόρτες των δημοσίων υπηρεσιών μόνο με covid pass. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κάθε φορά που οι ανεμβολιάστοι συμπολίτες μας θα πρέπει να επισκεφθούν μια δημόσια υπηρεσία θα έχουν την υποχρέωση να προχωρούν σε rapid ή μοριακό τεστ.

Έμμεσες μειώσεις μισθών

Επίσης, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα κληθούν να κάνουν ένα επιπλέον rapid test την εβδομάδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε:

-Εστίαση

-Τουριστικές επιχειρήσεις

-Μεταφορές προσώπων

-Τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές

-Ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης (σχολεία, φροντιστήρια, ΚΕΚ, ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, καλλιτεχνική εκπαίδευση κ.α.) -Υγειονομικό προσωπικό που έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση εμβολιασμού για τους λόγους υγείας που προβλέπονται από το νόμο, θα κληθούν να κάνουν τρία από δύο τεστ, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί  τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δύο από ένα, που υποχρεούνται σήμερα.

Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μιλάμε για έμμεση μείωση μισθού κατά 40 ευρώ του μήνα: Από 80 σε 120 για τους εργαζόμενους που σήμερα υποχρεούνται δύο τεστ και από 40 σε 80 για όσους έχουν μέχρι σήμερα υποχρέωση για ένα τεστ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!