δημόσιο-μετά-το-πάσχα-προς-διαβούλευσ-967878
ΔΗΜΟΣΙΟ | 23.04.2022 | 09:55

Δημόσιο: Μετά το Πάσχα προς διαβούλευση το ν/σχ ΥΠΕΣ για μπόνους, αξιολόγηση

Δημόσιο:  Την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να αναρτηθεί προς διαβούλευση (opengov.gr) το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την χορήγηση οικονομικού μπόνους σε δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και για το νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων, όπως αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr από πηγές του αρμόδιου υπουργείου.

Όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα μας, η χορήγηση του μπόνους είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά είχε “παγώσει” λόγω… Πούτιν.

Το υπουργείο Εσωτερικών επαναφέρει το σύστημα αμοιβής αποδοτικών υπαλλήλων, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να φτάσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής περί τα τέλη Μαΐου.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά, πιθανότατα εντός του 2022,  και θα προβλέπει ότι τα μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων θα ανέλθουν σε 35 εκατ. ευρώ.

Αφορά, δε:

– υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων, όπως εγκρίνονται κάθε Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο (προϋπολογισμός 20 εκατ. ευρώ)

– υπαλλήλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ή/ και στην υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (περίπου 6.000 υπάλληλοι – προϋπολογισμός 10 εκατ. ευρώ)

– υπαλλήλους των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και στις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών όταν πιάνουν ποσοτικούς στόχους που σχετίζονται με δημοσιονομική και ταμειακή διαχείριση, έλεγχο και αποτελέσματα, προγραμματισμό και έλεγχο δαπανών, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επεξεργασία σημαντικού αριθμού κανονιστικών πράξεων δημοσιονομικού περιεχομένου, επεξεργασία αιτημάτων επί κρατικών εγγυήσεων και εν γένει ποσοτικούς στόχους συνδεόμενους με την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής (προϋπολογισμός 5 εκατ. ευρώ).