Δημόσιο: «Φόβητρο» για «μπλόκο» στις προσλήψεις η κινητικότητα στους υπαλλήλους

  • Απο stergios
  • 11 Ιανουαρίου 2020 - 09:02
  • Comments Off

Την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στη Δημόσια Διοίκηση, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες για την κοινωνία υπηρεσίες, επιθυμούν να υπογραμμίσουν σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο με επιστολή τους έχουν καλέσει για συνάντηση. Ένα από τα ζητήματα πάνω στο οποίο θέλουν διευκρινίσεις αλλά και δεσμεύσεις από τον υπουργό, συνδέεται με την εφαρμογή του ενιαίου συστήματος κινητικότητας.

Με τις αλλαγές στην κινητικότητα να διαμορφώνουν νέα δεδομένα στον προγραμματισμό προσλήψεων -άλλωστε το αρμόδιο για το Δημόσιο υπουργείο έχει αποσαφηνίσει ότι σχετικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών θα κινηθεί στο δόγμα «πρώτα κινητικότητα και μετά προσλήψεις»-, στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αναπαράγεται εκ νέου μια συζήτηση που εμφανίζει ως πρόβλημα όχι την έλλειψη προσωπικού, αλλά την ανισοκατανομή του – κάτι που «είναι ψευδές», τονίζουν συνδικαλιστικά στελέχη θυμίζοντας ότι το 2014 συρρικνώθηκαν κατά 40% οι θέσεις εργασίας στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων.

Οι ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων εστιάζουν στο ενδεχόμενο να μπει «μπλόκο» σε νέες προσλήψεις, με πρόσχημα την ανισοκατανομή του υπαλληλικού προσωπικού και αναπόφευκτο αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΔΕΔΥ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]