δημόσιο-έρχεται-επιμόρφωση-υπαλλήλω-378482
ΔΗΜΟΣΙΟ | 14.10.2020 | 14:35

Δημόσιο: Έρχεται επιμόρφωση υπαλλήλων για θέματα διαφθοράς

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ΥΠΕΣ/ΕΚΔΔΑ με την ΕΑΔ. Στόχος είναι η εκπαίδευση υπαλλήλων του Δημοσίου στην αντιμετώπιση της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Α. Μπίνης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύση Κυριακόπουλο.

Οι δύο πλευρές (ΥΠΕΣ/ΕΚΔΔΑ και ΕΑΔ) συμφώνησαν να προχωρήσουν στην παραπάνω συνεργασία, με στόχο την υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης, κατάρτισης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης επί των θεματικών αρμοδιότητας της ΕΑΔ, όπως η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η λογοδοσία στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων και δημοσίων οργανισμών, καθώς και η καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

«Είμαι σίγουρος ότι από τη δουλειά που θα κάνετε κι εδώ θα υπάρξουν πολύ σοβαρά αποτελέσματα σε έναν τομέα που η κοινή γνώμη απαιτεί διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα. Είναι μία διαχρονική αξία, την οποία πιστεύω ότι όσοι μετέχουν στο δημόσιο  βίο οφείλουμε να την υπηρετούμε, με συνέπεια και διαχρονικότητα. Και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συνεργασία μας, όπως και τον Πρόεδρο και όλα τα στελέχη του ΕΚΔΔΑ, την Αντιπρόεδρο, αλλά και όλους σας Κυρίες και Κύριοι για τη δουλειά που κάνετε και που πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε, σε έναν τομέα πάρα πολύ κρίσιμο και σημαντικό», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.