δημόσιο-έως-15-το-μπόνους-στους-υπαλλήλ-381714
ΔΗΜΟΣΙΟ | 23.02.2022 | 23:04

Δημόσιο: Έως 15% το μπόνους στους υπαλλήλους (έγγραφα)

Δημόσιο: Έως και 15% επί του βασικού μισθού και του επιδόματος ευθύνης θα είναι το μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους ετήσιους στόχους προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες, προβλέπεται σύστημα κινήτρων ως ανταμοιβή των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά, πιθανότατα εντός του 2022,  και θα προβλέπει ότι τα μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων θα ανέλθουν σε 35 εκατ. ευρώ.

Αφορά, δε:

– υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων, όπως εγκρίνονται κάθε Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο (προϋπολογισμός 20 εκατ. ευρώ)

– υπαλλήλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ή/ και στην υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (περίπου 6.000 υπάλληλοι – προϋπολογισμός 10 εκατ. ευρώ)

– υπαλλήλους των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και στις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών όταν πιάνουν ποσοτικούς στόχους που σχετίζονται με δημοσιονομική και ταμειακή διαχείριση, έλεγχο και αποτελέσματα, προγραμματισμό και έλεγχο δαπανών, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επεξεργασία σημαντικού αριθμού κανονιστικών πράξεων δημοσιονομικού περιεχομένου, επεξεργασία αιτημάτων επί κρατικών εγγυήσεων και εν γένει ποσοτικούς στόχους συνδεόμενους με την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής (προϋπολογισμός 5 εκατ. ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ