Categories: Δημόσιο

Δημόσιο: Έκτακτο “εφεδρικό πλάνο” λειτουργίας υπηρεσιών -Τι προβλέπει για εργαζόμενους (έγγραφο)

“Εφεδρικό πλάνο λειτουργίας” εφαρμόζεται στο Δημόσιο με εντολή του ΥΠΕΣ, σε συνέχεια της πρόσφατης εγκυκλίου για την τηλεργασία και την προτεραιότητα σε υπαλλήλους με… αστερίσκο.

Η απόφαση βρήκε έκτακτα σε “φόντο” αύξησης των κρουσμάτων και ουσιαστικά προβλέπει ένα είδος «προσωπικού ασφαλείας» με ιεράρχηση αναγκών υπηρεσιών αλλά και με καταγραφή του κατά πόσο αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με το ελάχιστο προσωπικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε πρωινή του τηλεοπτική παρέμβαση είπε ότι το 85% των δημοσίων υπαλλήλων είναι εμβολιασμένοι. Επίσης, πρόσθεσε ότι η τηλεργασία σε ορισμένες υπηρεσίας φτάνει μέχρι και 50%.

Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτόκολλο της καραντίνας και σε λιγότερο από πέντε μέρες προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στο δημόσιο τομέα.

Προς αυτή την κατεύθυνση και λίγες ώρες αργότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακό έγγραφό του, με ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ζητά την «κατάρτιση έκτακτου πλάνου εργασιών στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης των συνεπειών από τη διασπορά του κορωνοϊού».

Το «έκτακτο πλάνο» θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των δομών, αλλά και των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, όπως και τους εποπτευόμενους φορείς των Υπουργείων, υποδεικνύοντας, μάλιστα, «τις οργανικές μονάδες, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν σε κάθε περίπτωση».

Το ΥΠΕΣ, όπως σημειώνεται στο έγγραφο «κρίνει απαραίτητη την κατάρτιση ενός εφεδρικού πλάνου εργασιών προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη κατά το μέτρο του δυνατού λειτουργία των υπηρεσιών».

Σημειώστε ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία σύνταξης του έκτακτου πλάνου.

Είναι η Τετάρτη 5 Ιανουαρίου. Ημερομηνία άμεση καθώς το κυβερνητικό επιτελείο, εκτιμώντας την κατάσταση επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του την πλήρη, επικαιροποιημένη εικόνα αναφορικά με τις όποιες ελλείψεις, αλλά και τις δυσλειτουργίες σε νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Το υπηρεσιακό έγγραφο τονίσει πως «θα πρέπει να εξασφαλίσετε και να προσδιορίσετε το ανθρώπινο δυναμικό ανά κλάδο και ειδικότητα, το οποίο θα είναι το κατ’ ελάχιστον απαιτούμενο προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία αιχμής».

Δείτε αναλυτικά:

Comments are closed.


Recent Posts

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,47% η απόδοση των 3μηνων έντοκων γραμματίων

Στο 2,47% διαμορφώθηκε η απόδοση των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ, στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα…

3 λεπτά ago

Η νέα «μάστιγα» για τους νέους: 7 στους 10 ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο

Από το tvxs.gr H ραγδαία αύξηση του κόστους στέγασης στη χώρα μας, προβληματίζει το σύνολο των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα…

9 λεπτά ago

Βύρωνας: 23χρονος έκανε έλεγχο σε πολίτη προσποιούμενος τον αστυνομικό

Δικογραφία για το αδίκημα της αντιποίησης σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών κατά ενός 23χρονου αλβανικής καταγωγής. Όπως έγινε γνωστό…

13 λεπτά ago

Γιατί η ΝΔ «πυροβολεί» την Πόπη Τσαπανίδου

Από το tvxs.gr Σχεδόν κάθε βουλευτής της ΝΔ που μιλάει δημόσια το τελευταίο 24ωρο λέει και κάτι για την εκπρόσωπο…

18 λεπτά ago

Κρεμλίνο: Οι πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς, που φέρεται να περιλαμβάνονται στο επερχόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των Ηνωμένων…

25 λεπτά ago

Κωνσταντινούπολη: Κλείνουν τις πρεσβείες τους Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία λόγω απειλών

Μετά την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης έκλεισε επίσης για λόγους…

31 λεπτά ago