Δημόσιο: Εκκίνηση στις κρίσεις -Δευτέρα η πρώτη συνέντευξη ενώπιον ΕΙΣΕΠ

  • Απο stergios
  • 11 Νοεμβρίου 2017 - 14:08
  • Comments Off

Εκκίνηση από το υπουργείο Οικονομικών για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καθώς τη Δευτέρα θα διεξαχθεί η πρώτη συνέντευξη ενώπιον του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) για την επιλογή γενικού διευθυντή οικονομικού του υπουργείου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ήδη οι πέντε καλύτεροι, με βάση τα τυπικά προσόντα και την προϋπηρεσία τους, έχουν κληθεί από το ειδικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί –ενδεχομένως και αυθημερόν– για τον νέο γενικό διευθυντή.

Η συγκεκριμένη θέση είχε προκηρυχθεί πριν από το καλοκαίρι μαζί με άλλες 19 (τις λεγόμενες «οριζόντιες»), οι οποίες επίσης αναμένεται να πληρωθούν άμεσα, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται προκηρύξεις για συνολικά 70 γενικούς διευθυντές σε όλα τα υπουργεία.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος προϊσταμένων βρίσκεται μεταξύ των προαπαιτουμένων του μνημονίου, και κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους επικεφαλής του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εκκίνησή του.

Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, όλες οι θέσεις γενικών διευθυντών θα προκηρυχθούν εντός του Νοεμβρίου. Βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, τον Ιανουάριο του 2018 θα πρέπει να εκδοθεί πρόσκληση για τους διευθυντές τμημάτων και η τοποθέτησή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ενώ οι προϊστάμενοι των τμημάτων θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Σημειωτέον ότι, βάσει του νέου συστήματος, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως του πού υπηρετούν, να διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]