Δημόσιο: Διπλό πλαφόν στον αριθμό συμβασιούχων

  • Απο stergios
  • 17 Φεβρουαρίου 2018 - 09:02
  • Comments Off

Δύο ειδών πλαφόν σε διορισμούς στο Δημόσιο μπήκαν με το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα (άρθρα 241 – 242).

Αρχικά, θεσπίζεται το πολυσυζητημένο «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίοι στο σύνολό τους, στη διάρκεια του 2018, δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν τους 47.584 εργαζομένους (αριθμός που αντιστοιχεί στον μέσο όρο του 2016).

Από το συγκεκριμένο πλαφόν εξαιρούνται οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για τη διαχείριση του προσφυγικού και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ακόμη, προβλέπεται για όλο το Δημόσιο ότι οι διορισμοί από
α) συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίζεται αορίστου χρόνου εργασιακή σχέση υπαλλήλου,
β) κάλυψη οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που συστήνονται «σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις» και με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή του παραπάνω μέσου όρου,

μπορούν να διενεργούνται με την προϋπόθεση να τηρούνται τα όρια δαπανών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο (2018-2021) για μισθούς και συντάξεις.

Δείτε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα (έγγραφα)

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!