Δημόσιο: Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για Υπηρεσιακά, Πειθαρχικά Συμβούλια (εγκύκλιος)

Δημόσιο: Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για Υπηρεσιακά, Πειθαρχικά Συμβούλια (εγκύκλιος)

Δημόσιο: Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για Υπηρεσιακά, Πειθαρχικά Συμβούλια (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο με θέμα: «Οδηγίες για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίων δικαίου και των Ο.Τ.Α. με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σας γνωρίζουμε ότι κατ΄ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 75 του ν.4745/2020 (A’ 214), εκδόθηκε η αριθ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731/2-3-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 944), με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίων δικαίου και των Ο.Τ.Α.

Για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίων δικαίου και των Ο.Τ.Α. εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της αριθμ. ΔΙΚΠΡ/Φ.80/30/8703/19.9.1988 υπουργικής απόφασης, για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικότερα με την ΚΥΑ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με την ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και ο τρόπος διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και κάθε ειδικότερο τεχνικό ζήτημα», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΕΚΛΟΓΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!