Categories: Δημόσιο

Δημόσιo-Aττική: Μετά τις 10 η λειτουργία των υπηρεσιών

Δημόσιo-Aττική: Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, τα εξής:

Βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Τρεις κατηγορίες

Υπνεθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών διαχωρίζει σε τρεις κατηγορίες τους δημοσίους υπαλλήλους αναφορικά με την λειτουργία των υπηρεσιών στο Δημόσιο, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα,

  1. Σε περιπτώσεις όπου, με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων είναι δυνατή η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας συνιστάται, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η παροχή εργασίας εξ αποστάσεως πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τρόπο που να μην διαταράσσει, κατά το δυνατόν, την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου.
  2. Οι εργαζόμενοι που δεν δύνανται, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη απουσία τους από την εργασία με άδεια που θα χορηγηθεί με βάση τις κείμενες για κάθε κατηγορία προσωπικού διατάξεις. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που η φύση των καθηκόντων της εργασίας τους επιτρέπει την εξ αποστάσεως εργασία, αλλά η παροχή αυτής δεν είναι εφικτή για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου λόγω μη προετοιμασίας των υπαλλήλων.
  3. Εναλλακτικά, οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στην περίπτωση 2, συνιστάται εντόνως να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους είναι δικαιολογημένη.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται εργαζόμενοι τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά.

Comments are closed.


Recent Posts

Λαμία: Ανήλικοι μαθητές άρπαξαν τσάντες από ηλικιωμένη

Λαμία: Της επιτέθηκαν, την έριξαν κάτω και της άρπαξαν δύο τσάντες, τις οποίες πέταξαν όταν τους κυνήγησε περαστικός - Οι…

51 δευτερόλεπτα ago

ΠΑΣΟΚ για Άδωνι: Αποκάλυψε κυνικά τα ψέματα Καραμανλή για την ασφάλεια των τρένων

Κυνικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τον τρόπο με τον οποίο «ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι εν…

11 λεπτά ago

Καιρός-Αρναούτογλου: Αναμένεται μεγάλη αλλαγή (βίντεο)

Νέα δεδομένα για τον καιρό του Σαββατοκύριακου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ τη Δευτέρα (13/3) αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.…

27 λεπτά ago

Τέμπη: Τραυματίας της τραγωδίας αναγκάστηκε να πληρώσει τον νάρθηκα για τη μέση του

Επιβάτης από την τραγωδία στα Τέμπη, δήλωσε ότι τραυματίστηκε στη μέση από τη σύγκρουση των τρένων και πως χρειάστηκε να καλύψει ο…

28 λεπτά ago

Sky News για Ουκρανία: Το Ιράν έστειλε παρτίδα «μαμούθ» πυρομαχικών στη Ρωσία

Παρά τις απανωτές αρνήσεις ότι δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, το Ιράν φαίνεται να μπόρεσε τελικά να προμηθεύσει τη Ρωσία με μια μεγάλη…

33 λεπτά ago

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το Παιδιατρικό Ογκολογικό Κέντρο

Βουλή: Mε τη θετική ψήφο της ΝΔ υπερψηφίσθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την σύσταση του «Ογκολογικού…

38 λεπτά ago