Δημόσιο: Άτυπη & επ’ αόριστον παράταση στην αξιολόγηση

Άτυπη, αλλά και… επ’ αόριστον παράταση θα δοθεί στην διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα 31 Μαρτίου, ωστόσο, και με δεδομένο ότι η εγκύκλιος με την οποία ουσιαστικά δόθηκε το σήμα για την εκκίνηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο εκδόθηκε στις 6 Μαρτίου, φαίνεται ότι μια παράταση, έστω και άτυπη, αποτελεί μονόδρομο.

Στον απόηχο αυτών των στενών χρονικών περιθωρίων, όπως αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως παράταση για τη σύνταξη των εντύπων αξιολόγησης, αλλά θα γίνει ανεκτή η αποστολή των εντύπων και μετά τις 31 Μαρτίου.

Χωρίς πίεση το ΥΠΔΑ αλλά…

Βέβαια, είναι ακόμη σαφές ότι το υπουργείο, από τη στιγμή που έχει κηρύξει απεργία αποχή από την αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ (καθώς και άλλες Ομοσπονδίες και Σύλλογοι του Δημοσίου), δεν θέλει να «οξύνει» τα πνεύματα και να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία αξιολόγησης με το νέο σύστημα δεν έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στους τυχόν «κακώς» αξιολογούμενους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκτός αυτού του κλίματος που εκπορεύεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις φορέων όπως είναι κάποιοι δήμοι και νοσοκομεία, όπου ασκούνται πιέσεις σε εργαζόμενους να καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης απειλώντας, μάλιστα, ακομη και με πειθαρχικά!

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!