δημόσιο-απογραφή-όλες-οι-αλλαγές-που-1038544
ΔΗΜΟΣΙΟ | 26.07.2022 | 12:37

Δημόσιο – Απογραφή: Όλες οι αλλαγές που έρχονται (παρουσίαση)

Δημόσιο: Το νέο τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων αναφορών του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αναφορές θα παρουσιάζονται με δύο εναλλακτικούς τρόπους, είτε μέσω διαδραστικής απεικόνισης, είτε μέσω αναθεωρημένων αρχείων μηνιαίων στατιστικών. Μάλιστα θα υπάρχει και αγγλική έκδοση της εφαρμογής, ενώ το περιβάλλον θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι πιο φιλικό προς το χρήστη.

Παράλληλα, θα υπάρξει για πρώτη φορά παρουσίαση μηνιαίων στατιστικών σε επίπεδο φορέα. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη η διαγραμματική αποτύπωση της διαχρονικής εξέλιξης της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου καθώς και νέα δυνατότητα συγκριτικής αποτύπωσης δεδομένων με πολλαπλά φίλτρα.

Δείτε αναλυτικά:

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου: 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη παραχώρησαν την Τρίτη 26 Ιουλίου συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν την οπτικοποίηση, τη διαδραστική απεικόνιση δεδομένων και την ανάλυση της μηνιαίας αναφοράς του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για τη νέα, σύγχρονη και απλοποιημένη εφαρμογή «Απογραφή» η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και η οποία επιτρέπει στον χρήστη, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον να αναζητήσει και να εξάγει στατιστικά που αφορούν στην εξέλιξη της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου τομέα.

Πλέον, τα στατιστικά είναι προσβάσιμα μέσω:

  • της διαδραστικής απεικόνισης αναφορών
  • των αναθεωρημένων αρχείων μηνιαίων στατιστικών

Παράλληλα, για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα παρουσίασης μηνιαίων στατιστικών σε επίπεδο φορέα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αποτύπωσης της διαχρονικής εξέλιξης της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου σε γραφήματα καθώς και της συγκριτικής αποτύπωσης δεδομένων με πολλαπλά φίλτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε μορφή excel ενώ η εφαρμογή διατίθεται σε ελληνική και αγγλική έκδοση.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής αξιοποιήθηκε το εξειδικευμένο λογισμικό για την απεικόνιση δεδομένων Microsoft BI.

Ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι η αποτύπωση των στοιχείων του ανθρώπινου δυναμικού υπήρξε διαχρονικά ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και επισήμανε ότι η αναμόρφωση του τρόπου παρουσίασης τους θα συμβάλλει στην ποιότητα του πολιτικού διαλόγου.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη ευχαρίστησε από την πλευρά της όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος σημειώνοντας ότι αναμορφώνεται ριζικά ο τρόπος παρουσίασης των μηνιαίων αναφορών, αλλά ταυτόχρονα παρέχονται και επιπλέον στοιχεία στους πολίτες, στο επίπεδο κάθε φορέα του δημοσίου τομέα, με τρόπο απλό και εύληπτο, κάνοντας πράξη τη διαφάνεια σε κάθε επίπεδο.