Πέμπτη
1
Ιούνιος
Back
Δημόσιο -επιλογή manager: Οι αριθμοί επί ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ & ο ρόλος του ΑΣΕΠ

Δημόσιο: Αλλαγές στην επιλογή και εξέλιξη των επιτελικών στελεχών (έγγραφο)

Αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) πρόκειται να ανακοινώσει αύριο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι αλλαγές αυτές που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τα τέλη του 2021, αρχές 2022, θα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη θα αφορά την ενίσχυση του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού που αφορά τη γραπτή και προφορική εξέταση των υποψηφίων σε επίκαιρο θέμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη εξέταση θα γίνει πιο απαιτητική με στόχο την αναβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Η δεύτερη θα αφορά τη ταχύτερη εξέλιξη των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ στο Δημόσιο, με στόχο να στελεχώσουν τις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας σε σύντομο χρόνο.

Άλλωστε, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) που έχει ως αποστολή την εκπαίδευση ενός σώματος εξειδικευμένων επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με άρτια επαγγελματική κατάρτιση.

Υπενθυμίζεται ότι:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!