Παρασκευή
15
Σεπτέμβριος
Back

Υφυπουργός σέρνει στα δικαστήρια δημοσίους υπαλλήλους επειδή αποκάλυψαν απόπειρες νοθείας

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη εκδικάζεται η μηνυτήρια αναφορά του υφυπουργού Εργασίας Βασ. Σπανάκη – και πρώην «γαλάζιου» στελέχους της ΔΑΚΕ (στην ΠΟΕ-ΔΟΥ) – , κατά συνδικαλιστών δημοσίων υπαλλήλων, κατηγορώντας τους ότι τον «ενέπλεξαν ευχερώς σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας».

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, και ο Αντώνης Πατίδης, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΔΟΥ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την απόπειρα νοθείας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (2016), κατά την οποία με το διαβατήριο του Β. Σπανάκη και την κάρτα αντιπροσώπου πήγε να ψηφίσει άλλος αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ που είχε ήδη ψηφίσει, όμως «πιάστηκε στα πράσα» από τους παραπάνω συνδικαλιστές, γεγονός που κατατέθηκε αρμοδίως και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στους διωκόμενους συνδικαλιστές συμπαραστέκονται σωματεία, απαιτώντας την απαλλαγή τους, καλώντας ταυτόχρονα σε συγκέντρωση συμπαράστασης την ώρα που θα εκδικάζεται η υπόθεση, τη Δευτέρα 18/9, στις 9 π.μ., στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 8).

ΑΔΕΔΥ: Απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ, στην οποία σημειώνει: 

Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, εκδικάζεται μετά από αλλεπάλληλες αναβολές η μηνυτήρια αναφορά του υπουργού της Ν.Δ. Βασίλειου Σπανάκη και πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ από την ΠΟΕ-ΔΟΥ, κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ και μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με το επιχείρημα ότι τον «ενέπλεξαν ευχερώς σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας»!!!

Το θράσος του είναι απύθμενο, να «σέρνει» στα δικαστήρια συνδικαλιστές, επειδή αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (2016) κατά την οποία με το διαβατήριο του και την κάρτα αντιπροσώπου πήγε να ψηφίσει άλλος αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ που είχε ήδη ψηφίσει και «πιάστηκε στα πράσα» από τους παραπάνω συνδικαλιστές!, γεγονός που κατατέθηκε αρμοδίως και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Κατόπιν ο Β. Σπανάκης κάνοντας αντιστροφή της πραγματικότητας… και χωρίς να ντραπεί μήνυσε τους συνδικαλιστές, επειδή έκαναν το καθήκον τους να αποκαλύψουν την απόπειρα νοθείας, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία αυτή με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020).

Αποτελεί επίσης πρόκληση ότι η κυβέρνηση όχι μόνο φρόντισε να τον απαλλάξει, αλλά τον επιβράβευσε και με υπουργική θέση, τοποθετώντας τον μάλιστα στη θέση του υφυπουργού Εργασίας!!!, που τώρα έχει καταθέσει στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα, που εκτός των άλλων καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13 ώρες δουλειά την ημέρα και ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης.

Ο Β. Σπανάκης μπορεί να μην καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη σίγουρα όμως έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων αυτός.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!