Αξιολόγηση: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την συμμετοχή των υπαλλήλων στα υπουργεία

Με τις… δύο όψεις του ίδιου νομίσματος μπορούν να παρομοιαστούν τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από την μία το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και από την άλλη η ΑΔΕΔΥ, αναφορικά με την συμμετοχή ή την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων στην διαδικασία αξιολόγησης.

Η προθεσμία για την υποβολή των εντύπων αξιολόγησης από πλευράς αξιολογούμενων υπαλλήλων έχει εκπνεύσει και σύμφωνα με εκτιμήσεις που παρέθεσαν κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr, τελικά η συμμετοχή θα είναι καθολική, καθώς ο μέσος όρος συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 70%. Πρόκειται για ένα υψηλό ποσοστό που δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των δημοσίων υπαλλήλων έχει αλλάξει στάση, καθώς τον Αύγουστο (οπότε εξέπνευσε η προηγούμενη προθεσμία) η αποχή, στον απόηχο της απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, είχε ανέλθει σε μεγέθη μεταξύ 70% – 80%. Παρ’ όλα αυτά, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή η aftodioikisi.gr, η ΑΔΕΔΥ έχει συλλέξει στοιχεία που δείχνουν μια πολύ διαφορετική στάση των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι «συμμετείχαν μαζικά στην Απεργία – Αποχή που έχουν κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Δημόσιου Τομέα καταγράφοντας ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 70, 80 και 90% αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις με μικρότερη συμμετοχή η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ήδη στην πράξη ακυρωθεί», όπως ανέφερε στην τελευταία ανακοίνωσή της για την αξιολόγηση.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, έχουν συλλέξει στοιχεία που αντικρούουν την παραπάνω εικόνα όσον αφορά τα υπουργεία και δείχνουν ότι οι αξιολογούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν σε πολύ υψηλά ποσοστά στη διαδικασία αξιολόγησης.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες:

  • Πρωταθλητές αναδείχθηκαν τα Υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας, όπου η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων άγγιξε το 100%.
  • Πάνω από το 90% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • Σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φαίνεται να κινήθηκαν και τα υπόλοιπα Υπουργεία (λχ. συμμετοχή άνω του 60% στα Υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης)

«Στο μόνο Υπουργείο που φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε η διαδικασία είναι το Υπουργείο Εργασίας, όπου εκδηλώθηκαν φαινόμενα που θύμιζαν άλλες εποχές», λένε οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, νέα στοιχεία που αφορούν τα υπόλοιπα υπουργεία αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της εβδομάδας.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Αφήστε μια απάντηση