Δημόσιο

Αθωώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έσυρε υφυπουργός στα δικαστήρια

Κατέπεσε όλο το απαράδεκτο κατηγορητήριο της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Σπανάκη πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και σημερινού Υφυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, Βέτας Πανουτσάκου Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ και μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, που είχαν συντελέσει στην αποκάλυψη της απόπειρας νοθείας στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωhttps://www.aftodioikisi.gr/αταξινόμητα/athoothikan-oi-d…s-sta-dikastiria/ση της ΑΔΕΔΥ:

Μετά από τέσσερες αναβολές (μετά από αίτημα του κατηγόρου) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη το δικαστήριο και αποφάνθηκε ομόφωνα υπέρ της αθωότητας των συναδέλφων αφού όπως είπε δεν υπήρξε εκ μέρους τους «αναληθής, ψευδής κατάθεση» και προσπάθεια «συκοφαντικής δυσφήμισης» του κατηγόρου.

Κατά την εκδίκαση ο μεν Β. Σπανάκης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του δήλωση, στην οποία προσπάθησε να «μαζέψει τα αμάζευτα», οι δε κατηγορούμενοι επανέλαβαν ότι όσα είχαν καταθέσει σε όλα τα στάδια της προδικασίας αποτελούν τα πραγματικά γεγονότα, τα όποια εξάλλου είχαν καταθέσει και οι δύο δικαστές, που διενεργούσαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι τις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες και θεωρήθηκαν «αναγνωστέα». Η όλη υπόθεση είχε καταγγελθεί από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και από την ίδια την ΑΔΕΔΥ η οποία στήριξε και τους κατηγορούμενους.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης συνέπεσε με την ποινικοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου του δικαιώματος στην περιφρούρηση της απεργίας με την απειλή ακόμα και φυλάκισης, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία της νοθείας με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είχε προωθήσει (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020).

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε την γνήσια αντιπροσώπευση σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, γνωρίζοντας ότι κυβέρνηση και εργοδοσία δεν παραιτούνται από την προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών, γι’ αυτό εξάλλου νομοθέτησαν και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Δημόσια Διαβούλευση για τη Λειτουργία Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Σε δημόσια διαβούλευση με θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικές…

10 λεπτά ago

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-Εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη, που αποτελούν…

27 λεπτά ago

Ικανοποιητική συμμετοχή στην αιμοδοσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των δημοτών στην εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε σήμερα, Τετάρτη…

40 λεπτά ago

Βενιζέλος: Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του μνημείου του Παρθενώνα

Για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ειδικότερα, ο…

49 λεπτά ago

Δήμος κάνει δωρεάν τεστ μνήμης σε πολίτες

Δωρεάν τεστ μνήμης για τους δημότες του Δήμου Μαραθώνα την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, κατά…

54 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Έρχονται 8 προκηρύξεις με 7.417 μόνιμες θέσεις (λίστα)

Τις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, όπως αυτές καταγράφονται σε σχετικό έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής, δημοσιεύει…

60 λεπτά ago