Απεργίες ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ: Πορείες εκπαιδευτικών και μαθητών για την αξιολόγηση - Aftodioikisi.gr Απεργίες ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ: Πορείες εκπαιδευτικών και μαθητών για την αξιολόγηση
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Απεργίες ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ: Πορείες εκπαιδευτικών και μαθητών για την αξιολόγηση

Συγκέντρωση στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο συζητά σήμερα την προσφυγή των σωματείων των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης για την απεργία τους, στις 11:30 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για την αξιολόγηση. Τόσο στην πορεία της Αθήνας όσο και στις άλλες πόλεις, έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος και μαθητές.

Την ίδια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, με κυριάρχα αιτήματα:

  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, καθώς και συνολικά του Ν. 4823/21 (Νόμος Κεραμέως).
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, που παρεμποδίζει το δικαίωμά μας στην απεργία.

Γι’ αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει Στάση Εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που γίνεται τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:30πμ, στο Εφετείo Αθηνών (οδός Λουκάρεως).

  • Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Παιδεία
  • Κάτω τα χέρια από την απεργία
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

-Μετωπική σύγκρουση, υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή, με την δικαστική απόφαση , που ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως μέσω Twitter, να κρίνει  παράνομη και καταχρηστική την  απεργία της ΑΔΕΔΥ αλλά αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τη Δευτέρα σε αποχή από τα σχολεία και το Webex και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η  Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!