Αγωγή κατά του Δημοσίου για τον αξιωματικό που χάθηκε στην Κίναρο

Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσαν οι γονείς του Κωνσταντίνου Πανανά, ενός εκ των τριών αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στην νήσο Κίναρο, όπου ελικόπτερο του «Πολεμικού Ναυτικού» συνετρίβη τον Φεβρουάριο του 2016.

Στην αγωγή, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι γονείς καταγγέλλουν «αποστολή… αυτοκτονίας» και ζητούν απαντήσεις αλλά και αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για ψυχική οδύνη.

Οι γονείς κάνουν λόγο για απαγορευτικές συνθήκες πτήσης και σημειώνουν πως υπήρξε οδηγία να πετάξει το μοιραίο ελικόπτερο σε συνθήκες απόλυτου σκότους, κατά παράβαση της υφιστάμενης απαγορευτικής διαταγής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου (ΑΒ-212), ήταν εντελώς ακατάλληλος για να συμμετέχει σε τέτοιου είδους άσκηση, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό το γνώριζε καλύτερα από όλους το Πολεμικό Ναυτικό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, τις οποίες όπως λέει γνώριζαν από νωρίς το απόγευμα, εξισώνουν την διαταγή αυτή με αποστολή αυτοκτονίας. Η οικογένεια του πιλότου τονίζει ακόμα πως η επικοινωνία μεταξύ ελικοπτέρου και φρεγάτας τα κρίσιμα λεπτά ήταν προβληματική και σημειώνουν ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας έπρεπε να είχε διατάξει την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου. Η αγωγή στρέφεται μεταξύ άλλων κατά του διευθυντή επιχειρήσεων, του κυβερνήτη της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» και του διοικητή της ομάδας φρεγατών.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΓΩΓΗ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΚΙΝΑΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!