αδεδυ-ζητά-την-ανάκληση-της-πειθαρχικ-459332
ΔΗΜΟΣΙΟ | 01.02.2022 | 11:01

ΑΔΕΔΥ: Ζητά την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης δημοσίου υπαλλήλου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την σχετική απόφαση του Ν. Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντεργατική ενέργεια της Διεύθυνσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου να «καλέσει σε απολογία» το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. και υπάλληλο της ανωτέρω υπηρεσίας γιατί αναφέρθηκε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε ένα εργατικό ατύχημα, που συνέβη στις 6/12/21 στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη, με θύμα έκτακτη εργαζόμενη, εργάτρια της Αρχαιολογίας, που διεκομίσθη μάλιστα στο νοσοκομείο και καταγράφηκε και από το Σ.ΕΠ.Ε.

Η προσπάθεια ένταξης της συνδικαλιστικής δράσης στα πειθαρχικά παραπτώματα αποτελεί σαφέστατη προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος και του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ. Αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και την υποταγή των εργαζομένων προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι, να μην διεκδικούν συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν την σωματική τους ακεραιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια τους.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε πειθαρχική διαδικασία καθώς και να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων στα έργα της αρχαιολογίας και σε όλες τις υπηρεσίες γενικότερα