αδεδυ-καταγγέλλει-υποχρεωτικές-μετα-259292
ΔΗΜΟΣΙΟ | 15.09.2023 | 13:48

ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλει υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων σε όλο το Δημόσιο

Υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων σε όλο το δημόσιο τομέα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη τους, επιβάλλει η κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ. Η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση στο Δημόσιο εγκαλεί την κυβέρνηση για την στάση της και τάσσεται ξεκάθαρα κατά των υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι αντίθετη με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων/ισσών εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο.

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη τους, χωρίς να έχουν επιλογή για τη μετακίνηση ή τη μη μετακίνησή τους (βάσει τόπου κατοικίας, οικογενειακής κατάστασης κλπ) και χωρίς να ερωτώνται ως υπάλληλοι, σε προφανέστατη και ευθεία αντίθεση με τον ν.4440/16 (και ειδικά το άρθρο 2) περί εθελοντικού χαρακτήρα των μετατάξεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι οποιαδήποτε μετάταξη ή απόσπαση προσωπικού από θέση του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του δημόσιου τομέα, θα πρέπει να γίνεται εθελοντικά μετά από προκήρυξη ενδιαφέροντος ή από σχετικό αίτημα του/της υπαλλήλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες στο δικαίωμα της επιλογής και θα διεκδικήσει μαζί τους το δίκιο τους.

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.