ΑΔΕΔΥ για απληρώτους επί οκτώ μήνες δημοτικούς υπαλλήλους

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τους απλήρωτους, επί 8 μήνες εργαζόμενους, στο Δήμο Γρεβενών, στην οποία σημειώνει:

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσής της, στις 24/03.2021, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η Δημοτική Αρχή Γρεβενών και η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης έχουν αφήσει εργαζόμενους απλήρωτους για περισσότερο από οκτώ (8) μήνες, αυθαίρετα έχουν προχωρήσει σε περικοπές από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) που ισχύουν, παρανομούν και δεν τους χορηγούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και δεν καταβάλουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στους δικαιούχους. Τέλος, απαξιώνουν τις Κοινωνικές Δομές της Δημοτικής Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών, Βοήθεια στο Σπίτι, Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., της Δημοτικής Επιχείρησης Γρεβενών, Δ.Ε.Κ.Ε.Γ., δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) που πλήττει όλη την χώρα, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής Γρεβενών και της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ και την απόφαση κινητοποιήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων Α’ Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Καλεί τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης να βάλουν τέλος στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων και να δώσουν εδώ και τώρα πειστικές απαντήσεις και οριστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!