ΑΔΕΔΥ: «Άνθρακες» ο θησαυρός του κ. Χατζηδάκη για τους ιδιώτες στην έκδοση συντάξεων - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Δεκέμβριος
Back
Ο Χατζηδάκης, ο Σουφλιάς & ο συνεργάτης που έφυγε κλωτσηδόν

ΑΔΕΔΥ: «Άνθρακες» ο θησαυρός του κ. Χατζηδάκη για τους ιδιώτες στην έκδοση συντάξεων

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» μόνο ένας στους τρεις δικηγόρους – λογιστές, που πήραν μέρος στις εξετάσεις του ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων, πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα:

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 1.147
Στις εξετάσεις συμμετείχαν 547
Επιτυχόντες 179

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ και ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας σημειώνει:

 Τώρα, λοιπόν, που απεδείχθη και στην πράξη ότι είναι «άνθρακες» ο θησαυρός της έκδοσης των συντάξεων από ιδιώτες, καλούμε για μία ακόμα φορά τον Υπουργό Εργασίας να καταργήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που ιδιωτικοποιεί τη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων και να στελεχώσει με προσωπικό και με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό τον ΕΦΚΑ για να εκδοθούν οι συντάξεις των εργαζομένων που εκκρεμούν 5 χρόνια.

Παραμένουμε αμετακίνητα στη θέση μας ότι η έκδοση των συντάξεων είναι υποχρέωση του Κράτους και όχι των ιδιωτών, όπως η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας νομοθέτησαν με διατάξεις πέρα για πέρα αντισυνταγματικές.

Για τον λόγο αυτό  η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες του χώρου της Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ  καταθέσαμε  νομική προσφυγή  στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας που έχει οριστεί  να συζητηθεί στις 3 Δεκεμβρίου.  

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!